EL POST DE LA NOSTRA LLENGUA

brus lee2 rebuznó:
Això dels colons ho diràs pels moros.

I per uns quants milers de castellans immigrants que són uns xulos i insulten la terra que els acull i la gent que n'és pròpia. Lo típic taxista barceloní que no et parla si et sent lo català, que he tingut lo plaer de veure una vegada.

Mira per on que rubianes va a venir al meu poble a actuar amb diners publico i tot. Alguna cosa que al reves no passaria si fos un senyor de la coruña que es caga en cataluña

Boadella. Diners públics madrilenys (indirectament catalans). Cent milions de regal de la filla de puta de l'Aguirre. Naturalment mereix que li xafin lo cap. Ben pensat tots dos.

La resta del que escrius ni ho comento, a la vista està que et quedes sense arguments.

No comencis amb les teves subnormalitats que no tinc ganes de perdre el temps, criatura de parvulari que vol fer-me enrabiar però només queda com un mongol.
 
et defenses millor en espanyol que en català

:lol:

Damunt poses com exemple a Boadella que és català, que no s'ha cagat en cataluña ni gens per l'estil.


Però si el teu sol ets el qual es posa rabioso al veure que el teu estimada cataluña (la fictícia, la inventida, quizas la del teu poble?) no és com creus en el teu imaginari. Per això tergiverses les coses i se't irrita l'anus
 
brus lee2 rebuznó:
Damunt poses com exemple a Boadella que és català, que no s'ha cagat en cataluña ni gens per l'estil.

I una merda. És un venut, bé, sempre ha sigut un jacobí, i es nota que no el segueixes gaire en les seves declaracions.


Però si el teu sol ets el qual es posa rabioso al veure que el teu estimada cataluña (la fictícia, la inventida, quizas la del teu poble?) no és com creus en el teu imaginari. Per això tergiverses les coses i se't irrita l'anus

Prou que ho és, però tenim la desgràcia de tindre uns desgraciats al costat.
 
brus lee2 rebuznó:
doncs si, la gran alemania que no reclama ningú però que queda latent encara com un element cultural a pesar de la derrota en la guerra perquè el aleman és tan austríac com dels alemanys

Els irlandesos passen del gaelico i dels anglesos però consideren que el seu idioma és l'engonals. Si vas allí vores que tinc razon en el que dic: els irlandesos estan molt orgullosos de parlar engonals, encara que reneguin d'ells són culturalment molt depenents de inglaterra

:lol:

El que passa és que els hi aporta ingressos pel turisme lingúístic
 
I a part ja estaven fatal quan es van deslliurar dels anglesos i a sobre no van actuar amb força en aquest camp. Què idiotes.
 
que té a veure ser jacobino amb es català o no... El teu és fixació, no pots entendre que hagi catalans espanyolistes, encara que siguin moderats com boadella


De totes maneres això del jacobinisme i del centralisme em fa molta gràcia, precisament quan vosaltres mateixos aplicais dintre de les vostres fronteres el mateix que criticaís amb ferocitat per a Espanya. Us falta sinceritat als nacionalistes. Això i consistència política, encara sort per a vosaltres que aquestes deficiències es tapen amb la enormidad de diners que moveis que si no no us comiais un colín

:lol:
 
brus lee2 rebuznó:
que té a veure ser jacobino amb es català o no... El teu és fixació, no pots entendre que hagi catalans espanyolistes, encara que siguin moderats com boadella

No és moderat, ruc, és del tipus assimilacionista. Catalans subnormals que malden per dissoldre's del tot en la castellanitat, lo que quasi tots són uns hipòcrites perquè és una postura vergonyosa.

De totes maneres això del jacobinisme i del centralisme em fa molta gràcia, precisament quan vosaltres mateixos aplicais dintre de les vostres fronteres el mateix que criticaís amb ferocitat per a Espanya.

Les teves limitacions són desesperants per a qui t'intenta explicar res. Per a mi, hi han unes quantes matèries que han d'estar unificades: educació, policia, exèrcit i poca cosa més de les que són visibles per a la gent. Si tingués la garantia de que no hi haurien mai ajuntaments socialistes, comunistes o espanyolistes que en fessin un mal ús, encantat de deixar-ho tot a nivell municipal, però no és el cas. I a nivell espanyol és lo mateix: no volem compartir cap tipus de sobirania amb vosaltres perquè sabem de sobres que ho fareu anar per a fotre'ns. És com si vosaltres compartíssiu sobirania amb tota Àfrica.


Què rius, desgraciadet?
 
Em plau una mica de poesia del bon rector de Vallfogona.


A UNA MOSSA GRAVADA DE VEROLA

Mala pasqua us do Déu, monja corcada,
bresca sens mel, trepada celosia,
formatge ullat, cruel fisonomia,
ab més puntes i grops que té l’arada!

De alguna fossa us han desenterrada
per no sofrir los morts tal companyia,
quan eixa mala cara se us podria
i estava ja de cucs mig rosegada;

però, si sou de vermes escapada,
perquè siau menjar de les cucales
(que de mal en pitjor la sort vos porta),

mantinga-us Déu la negra burullada,
i adéu-siau, que em par que em naixen ales
i em torno corb després que pic carn morta!
 
Més sobre els prejudicis

Un burgès carregat de prejudicis serà lo que vulgueu, però no hi ha res damunt la terra de tan odiós com un burgès sense prejudicis.

La França, París sobretot, està avui plena de gents aixís. Per un cantó, resten dins la seva classe: conserven tots els instints de la seva classe. Mes, d'altre cantó, se diuen "emancipats". Han abandonat les idees de la seva classe, les velles idees de virtut, d'honor, de conveniència, de patriotisme, de religiositat, de reserva... El tot és nauseabond.

Valgui dir, en canvi, que al costat d'aquesta societat (que nosaltres veiem sovint, massa sovint, retratada damunt les taules, en el repertori del teatre modern francès) se'n troba una altra, acàs més nombrosa i més pura a França que enlloc, composta de persones -o més pròpiament de famíilies- a on tots els prejudicis se guarden intactes, ab un respecte encisador. Bones, fortes, anònimes famílies burgeses, sang i ànima i salvació del país...! Quan un és allí dalt, i hi topa; quan les sent repetir ab èxtasi son repertori de frases fetes i de llocs comuns; quan les escolta servir-se de totes les elegàncies del parlar francès, sense adonar-se'n, sense compendre-les, sense "merèixer-les"; quan les veu adorar, per exemple, les inèpcies de Rostand i les sorprèn en la seva satisfeta ignorància de la geografia i en el proudhomesc orgull de son patriotisme, s'hi faria a cops de punys... És, després, temps passat, distància interposta, quan poc a poc comença a fer-los-hi justícia, fins que un jorn ve, en què s'arriba a conèixer son enorme valor moral.

El sociòleg M. Espinàs, l'any 1884 notava, extranyant-se'm molt, "la persistència de la burgesia francesa en lligar-se a certes doctrines filosòfiques", a les quals atribueix una eficàcia moral "exclusiva", i se proposava contribuir a què cessés aquest estat d'esperit... -Mes, bé podem dir avui que aquella burgesia era més previsora que els sociòlegs. Quan la sociologia ha vingut a fer-se totalment immoralista de doctrina i jueva de pregona inspiració interior, una bona part de les famílies franceses no l'han volguda seguir en aquest camí. Aquestes famílies, a manca de revenir a ésser cristianes, han restat, almenys, plenes de prejudicis espiritualistes.

Cap ànima honesta se'n queixarà.

2-III-1912
 
Sempre m'acomiade de tots vosaltres d'una manera sense igual. ¿Com?

Al fil de les SORRES

(Tirant Lo Blanc)

<mofo
 
Les quatre lletres

...En aquella solitud tremenda, ja vora el cim, entre les nues roques gegantines -ab la buida cúpula del cel al damunt, ab la desolació a l'entorn- -enmig del vaste silenci solemnial- un hom podia creure's tan lluny de tota humana cosa!
Però vet aquí, hi havia una roca gravada.
Quatre lletres enormes, espaiades, que dibuixà tossudament, ab alguna eina bàrbara, damunt la dura superfície, una mà d'home que fou un dia com la mà d'un cíclop rabiós.
Quatre lletres, Déu meu! -en el silencia, en la desolació, vora el cim, sota el cel- com prenent el cel i el cim per testimonis!
Quatre lletres: l'afront suprem a una dona...

28-III-1912

: P
 
Aquests últims post tan "literaris" no estarien millor al fòrum de llibres i còmics?. Pregunto...
 
Si n'hi vols posar sobre dialectologia endavant, però com tu dius n'hauria de fer les traduccions i prouta feina tinc ja.
 
Antònia Font, wa yeah!

Jo cant sa lluna i s´estrella, sa jungla i es bosc animat,
es tren, es vaixell, s´avioneta i es teu submarí aquí aparcat.
Jo cant es cafè i sa galeta quan dius "tu podries ser meu".
Què sexi, què dolça i què freda, wa yeah!
Sa zebra que passa un semàfor i com se desmunta un bidet,
Cosmètics i Margaret Astor, ja se com s´escriu Juliette!!!
Jo cant sa rosa i es cactus i moltes més coses també,
Un llapis d´Ikea, un pistatxo, wa yeah!
Què divertit lo que escric quan estic avorrit,
Per exemple es teu cos, es jersei destenyit,
Es carrer blanc de sol,
Es meu cos a damunt (per exemple) es teu llit,
De penombra i llençols amb es termo espenyat,
Per exemple adormits.
Jo cant sa lluna i s´estrella, sa jungla i es bosc animat,
Es tren, es vaixell, s´avioneta i es teu submarí aquí aparcat.
Jo cant sa fruita vermella i quan acabi riuré.
Calàpets, nenúfars, princeses, wa yeah!
 
I què me'n dieu de l'article salat? És per a començar a fer-se palles i no parar-hi :pla
 
És bo, però no pas tant com la doble negació.


A TV3 només hi haurien de sortir padrins, cago en Déu.
 
deividi rebuznó:
No me gusta.

Tienes miles de foros provincianos donde expresarte en ese idioma.

idioma :D :D :D :D

Jerga si, idioma no, por dios santo..........

El catalán es una jerga, y una jerga es: "Jerga se refiere al uso especial de terminología técnica usado por un grupo particular de personas, o por extensión cualquier término del propio idioma particularmente incomprensible para otros grupos, el cual no va a ser, salvo en casos excepcionales, registrado en un diccionario"


o sea, en mi puta mierda de opinión que no vale ni para tomar por culo, catalán = jerga, no un idioma
 
xxx30 rebuznó:
deividi rebuznó:
No me gusta.

Tienes miles de foros provincianos donde expresarte en ese idioma.

idioma :D :D :D :D

jerga si idioma no por dios santo

el catalán es una jerga, y una jerga es: "Jerga se refiere al uso especial de terminología técnica usado por un grupo particular de personas, o por extensión cualquier término del propio idioma particularmente incomprensible para otros grupos, el cual no va a ser, salvo en casos excepcionales, registrado en un diccionario"


osea se, catalán = jerga, no idioma

:89 ¿Por qué no aprendes a escribir correctamente tu propia jerga, especie de Roberto Alcázar?
 
:?

Com de la merda.

84-7935-140-3.jpg



L'ABAT I L'AVET

No sé si a Montserrat,
a Silos o a Poblet,
si fill de sant Bernat
o fill de sant Benet,
perquè fos recordat
el memorable fet
d'ésser elevat a abat,
en el més bell indret
del claustre en soledat,
l'abat plantà un avet.

L'abat era fornit
i esvelt com un avet;
l'avet era petit
com un escolanet
i encara agenollat.

I anà creixent l'avet
i anà envellint l'abat;
ja porta el cap nevat,
com a l'hivern l'avet,
de neu encaputxat.

Camina mig corbat
i va poc a poquet,
que el feix dels anys l'abat
el fe més petitet.

Esponerós l'avet
cada any més elevat,
cada any més ferm i dret;
tan alt és arribat,
tan bell i esvelt s'ha fet,
tan ple de majestat,
que, bo i imitant l'avet,
murmura el vell abat
de veu amb un filet:

-Que Déu sia alabat!
quin tomb ambdós hem fet!
Avet, tu ara ets l'abat
i jo l'escolanet


LA FONT DE VILAFANT

A Vilafant fan una font,
però la fan tan lentament,
que, mentre fan el troç que fan,
el tros antic ja es va desfent;
i mai sabreu si l'estan fent
o, pel contrari, la desfan.
No hi ha cap presa ni sifon,
ni cap arcada triomfant,
el pressupost, però, s'hi fon.
I, és clar, la gent de Vilafant
cre que, amb l'excusa de la font,
l'Ajuntament se'ls va rifant
i més d'un s'està refent
i més de quatre revifant.
I fins dels pobles del voltant
amb riallades esclafint,
els van dient i apostrofant
que, si van fent com ara fan
amb un sol home que va fent
amb parsimònia d'elefant,
que cada quart s'asseu bufant
com si toqués el saxofon,
de l'aigua aquella no en veuran
ni el que ara és vell ni el que és infant;
perquè quan brolli de la font
tot Vilafant serà difunt.
 
xxx30 rebuznó:
deividi rebuznó:
No me gusta.

Tienes miles de foros provincianos donde expresarte en ese idioma.

idioma :D :D :D :D

Jerga si, idioma no, por dios santo..........

El catalán es una jerga, y una jerga es: "Jerga se refiere al uso especial de terminología técnica usado por un grupo particular de personas, o por extensión cualquier término del propio idioma particularmente incomprensible para otros grupos, el cual no va a ser, salvo en casos excepcionales, registrado en un diccionario"


o sea, en mi puta mierda de opinión que no vale ni para tomar por culo, catalán = jerga, no un idioma

No sea usted gañán. El catalán, el gallego y otros mal llamados por algunos "dialectos" son, de hecho, idiomas, al constar de gramática propia y de norma culta independiente. No es simplemente un mismo idioma con peculiaridades terminológicas o de formulación de frases.

Otra cosa es que la diferencia sea tan "pequeña" que se pueda entender si se escucha con detenimiento.º
 
Arriba Pie