EL POST DE LA NOSTRA LLENGUA

T062631A.jpg


Catalunya té dret

Jordi Pujol
Editorial / 10 d'abril de 2007 Catalunya té dret


dretspoblesok.jpg



Des de fa uns anys s’ha anat creant a casa nostra un garbuix d’idees i de termes sobre el que ha de ser l’objectiu nacional de Catalunya. I la forma com ha anat la discussió del nou Estatut ho ha accentuat. Es parla d’independentisme, de sobiranisme, de federalisme simètric i de federalisme asimètric, d’autonomisme en diverses versions. I finalment hi ha qui dient-ho o no pretén reduir tot això a poca cosa o a res.




Molta confusió.

Mirem de superar-ho amb un altre enfocament.

Sortint de la base, això sí, que Catalunya té una personalitat pròpia. Que no és el “Nordeste de España”, com s’ha tornat a dir ben recentment a molt alt nivell espanyol. O, que els catalans no són, simplement, “ciudadanos españoles empadronados en Cataluña”. Per esmentar només dues de les moltes definicions que tendeixen a deixar en no res la personalitat de Catalunya.

Enfoquem-ho sobre la base que CATALUNYA TÉ DRET.

A què té dret Catalunya?

1. TÉ DRET A SER

A ser poble, a ser col•lectivament. Té dret per tant a tenir tot allò que ha configurat la seva personalitat col•lectiva. Allò que configura la seva identitat: llengua, cultura, institucions, dret, memòria històrica, etc. I té dret per tant a la garantia que aquests elements bàsics del seu ser com a poble no seran agredits. Més encara: que disposarà dels elements necessaris per a poder-los defensar.

2. TÉ DRET A SER RECONEGUDA

Té dret a disposar d’un marc polític i jurídic que reconegui la seva personalitat. El reconeixement forma part del ser. Ser està renyit amb l’anonimat o amb la negació de la diferència. Un reconeixement així molt sovint ve donat pel fet de tenir un Estat propi, però no necessàriament és sempre així. Però és cert que aquest reconeixement ha de tenir la claredat i la visibilitat necessàries per a refermar la pròpia personalitat. Repetim-ho: el reconeixement forma part del ser.

3. TÉ DRET A FER SERVEI A LA SEVA GENT

Hi té dret, perquè és la seva raó de ser. Una col•lectivitat, una societat, un país, una nació, es justifiquen per la necessitat que les persones tenen –que la seva gent té- de disposar d’un marc col•lectiu per a la seva pròpia i personal realització.

La Declaració Universal dels Drets Humans ho diu ben clar: “Tothom es deu a la comunitat, que és l’únic que li permet el lliure i ple desenvolupament de la personalitat” (article 29.1). Per exemple ha de poder complir aquest deure bàsic que té. I ho ha de poder fer ella com a principal protagonista. És a dir, altres instàncies hi poden i de vegades hi han de contribuir, però el principal responsable és el propi país. És Catalunya. Per tant, dintre de les possibilitats del temps i del propi desenvolupament- té dret a disposar de tot allò –poder polític, recursos econòmics, condicions de tota mena- que necessita per a complir amb un deure bàsic que té com a país, que és servir la seva gent en tots els terrenys: humà, social, cultural, econòmic, etc.

4. TÉ DRET A PROJECTAR-SE

Té dret, s’ha dit abans, a ser reconeguda. Però a més té dret de projectar-se. Perquè tant les persones com les col•lectivitats són i han de ser abans que res elles mateixes. Però tenen una absoluta necessitat de comunicació. De relacionar-se. Si no ho fan s’asfixien. Per tant Catalunya ha de poder projectar-se a Espanya, a Europa, al Món. Sense més limitacions que les pròpies, no les imposades.
-----------------------------------------

Ja s’ha dit que això es pot aconseguir mitjançant un Estat independent o mitjançant d’altres fórmules. Mitjançant un Estat confederal, o un federalisme realment asimètric (i amb molt poder polític per als pobles federats) etc.


Podria assolir-se mitjançant un Estatut d’Autonomia? L’Estatut del 30 de setembre segurament ho hauria permès. I l’Estatut tal com el va aprovar el poble de Catalunya en referèndum?

No. Però sí que representa un progrés respecte al de 1979. Deixant de banda el desgast que ha representat en més d’un aspecte, i deixant de banda la malfiança que hi ha respecte a la seva aplicació, el nou Estatut dóna a Catalunya més possibilitats de complir amb els seus deures.

Això serà més o menys així, o no ho serà gens, segons com desemboqui la complicada situació actual entorn de l’Estatut. En tot cas, a l’hora de dictaminar la validesa o no d’un Estatut d’Autonomia convindrà que ho fem mirant si respecta els quatre drets fonamentals que tot poble té. Drets que de fet són deures. Drets que són drets perquè només el seu exercici permetrà a Catalunya complir amb els seus deures com a país.
 
Q cutre es vuestro dialecto.

Venir a cantabria, ya vereis lo q os decimos cuando nos hablais en catalan. ajajaj nos descojonamos de risa.
 
sayko rebuznó:
Q cutre es vuestro dialecto.

Venir a cantabria, ya vereis lo q os decimos cuando nos hablais en catalan. ajajaj nos descojonamos de risa.

Primero, no es un dialecto sino un idioma. Segundo, no sé en qué sentido el número de carcajadas emitidas por unos señores de provincias es o no baremo de la validez de un idioma.

Y escriba sin usar "q", haga el favor.
 
Contribuïm a la causa.
-----------------------------------------------------

Carod compara Espanya amb "un negoci ruïnós"

Josep Lluís Carod Rovira, ha comparat les inversions empresarials a Espanya amb "un negoci ruïnós" en la intervenció que ha realitzat al Cercle Financer de La Caixa sota el títol "Catalunya i els repetes de la Modernintat". Carod ha manifestat en aquest sentit que "les coses que més malament funcionen són les que depenen de Madrid. Algú, posem per cas, fins i tot es podria arribar a plantejar: si paguem per un mal servei, què hi guanyem amb aquesta dependència o bé, en termes acadèmics, quin valor afegit representa Espanya per als catalans?".

"I lògicament, obrar en conseqüència, perquè suposo que no deu ser gaire aconsellable, com a recomanació empresarial, invertir en un negoci ruïnós, com no sigui que es tracti d'una ONG solidària", ha afegit el president d'ERC, a més d'establir una relació directa entre la qualitat de les infraestructures i la competitivitat, afirmant que el mal funcionament del servei de rodalies de RENFE "està afectant greument la competitivitat de les empreses catalanes".

Pel que fa al traspàs de competències, Carod ha demanar la gestió del servei de transports però ha considerat "prioritari que funcionin bé i que funcionin ara, encara que depenguin de Madrid". Sobre la gestió de l'aeroport de Barcelona ha remarcat que "cal un sistema aeroportuari català, gestionat des de Catalunya i per a Catalunya", ja que el centralisme "és qualsevol cosa excepte competitu", i va afegir que l'acte de reclamació de la gestió ès "un exemple clar de generacuó de capital social".

Entre els reptes de Catalunya, el Vicepresident del Govern ha destacat la voluntat del Govern de "renovar l'acord estratègic per la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat com a marc per assolir els objectius", així com "l'objectiu estratègic" de la secretaria de Política Lingüística d'assolir un "acord nacional per les habilitats ligüístiques".



Només 22 pel·lícules es van doblar al català l'any passat

El Govern ha acordat fomentar el cinema en català amb una inversió de 2,4 milions d'euros en ajuts per a iniciatives destinades a augmentar les estrenes comercials de pel·lícules doblades o subtitulades al català, durant els anys 2007 i 2008.

El Consell de Govern ha aprovat convocar el concurs públic per a adjudicar aquestes subvencions, que es podran sol·licitar a partir de l'endemà de la data de publicació de la resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i fins el 30 de setembre de 2007. Es podran acollir a la convocatòria "els llargmetratges doblats o subtitulats en català que s'estrenin entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2007". L'any passat s'hi van presentar un total de 13 empreses.

L'executiu considera que "el cinema és un sector clau en la normalització de l'ús del català. Un dels objectius de la Llei de Política Lingüística i del pla d'acció de la Secretaria de Política Lingüística és afavorir, estimular i fomentar el doblatge i la subtitulació de pel·lícules d'expressió original no catalana, així com la distribució i exhibició d'aquests productes". També es vol garantir que els doblatges fets per al cinema "s'incorporin de manera automàtica als formats domèstics, com ara el DVD".

La Secretaria "subvenciona les empreses distribuïdores cinematogràfiques, les despeses de doblatge i de subtitulació al català i les còpies corresponents de les pel·lícules que selecciona, d'acord amb les mateixes empreses, en funció de criteris de comercialitat i qualitat". Els llargmetratges adreçats al públic infantil "predominen en el conjunt de títols doblats al català, ja que tenen una major rendibilitat i hi ha una major disponibilitat d'aquest públic a veure-les en català". També es prioritza el doblatge de grans produccions, adreçades especialment als joves.

L'any passat es van doblar un total de 22 pel·lícules al català, una de les quals va ser subtitulada. Per al 2007, ja hi ha confirmades 18 estrenes, tot i que es preveu igualar almenys la quantitat assolida l'any passat. El cost mitjà del doblatge d'una pel·lícula estàndard oscil·la entre els 70.000 i els 110.000 euros.




Vigilants de l'AVE de Lleida obliguen a parlar en castellà

Josep Ramon Mòdol, president del Consell Assessor de RTVE i ex senador socialista, ha presentat una reclamació a Renfe pel tracte rebut per part de dos vigilants de seguretat de l'estació ferroviària Lleida-Pirineus que el volien obligar a parlar en castellà i per excedir-se en les seves funcions. També té previst denunciar el cas davant la Generalitat.

Els agents, segons va explicar Mòdol, li van dir que parlés en espanyol perquè era a Espanya i, a més, que no tenien cap obligació d'entendre'l en català. El representant de RTVE va assegurar que es va quedar perplex i que els va respondre que ja sabia prou bé que era a Espanya, però que també era a Catalunya i a Lleida i que ell parlava el català. Els vigilants privats li van respondre que era a "Lérida", i Mòdol els va respondre que aquesta denominació ja no existia i va continuar negant-se a parlar en castellà.

La disputa es va allargar una bona estona més, fins que l'exparlamentari els va demanar que li facilitessin la seva identificació com a vigilants de seguretat per a formalitzar una queixa per insults i abús. Els empleats de la firma Prosegur s'hi van negar, i aleshores, va presentar la reclamació a Renfe directament. Mòdol es va negar en tot moment a parlar en castellà davant l'actitud hostil i insultant dels vigilants.

La picabaralla es va produir la setmana passada, quan Josep Ramon Mòdol es disposava a entrar a l'andana per pujar a un AVE en direcció a Madrid. Després de passar el seu equipatge per l'escàner de seguretat, els dos vigilants li van demanar que obrís la bossa de mà i que ensenyés el DNI. Mòdol s'hi va negar i va explicar que coneix la normativa i que els vigilants de seguretat no tenen competències per a exercir aquestes funcions. Va argumentar que, en cas de qualsevol sospita, l'únic que poden fer és alertar la policia i retenir la persona de qui sospiten fins que agents de l'autoritat arribin al lloc dels fets.

Aquest fet va desembocar en el conflicte lingüístic i, finalment, en la denúncia contra els dos vigilants. Josep Ramon Mòdol va lamentar que personal de vigilància contractat per Renfe per mantenir la seguretat a l'estació del ferrocarril es comporti d'aquesta manera amb els usuaris, i més quan, fins ara, no consta que s'hagin produït conflictes per qüestions de la llengua catalana. A més, tota la retolació i la informació de l'estació segueix la normativa i es pot trobar en les dues llengües oficials a Catalunya.




I per acabar, un petit acudit.


imatges_13411.jpg
 
Poder de la poesia
Jo escriuré ton nom en la neu blanca;
el vent bufarà,
la neu se fondrà.
No busquis ton nom en la neu més blanca,
ton nom no hi serà.
Jo escriuré ton nom en la humida arena;
l'onada vindrà,
s'hi rebolcarà.
No busquis ton nom en la humida arena,
ton nom no hi serà.
Jo escriuré ton nom en la roca dura;
el mont cruixirà,
la roca caurà.
No busquis ton nom en la roca dura,
ton nom no hi serà.
Jo escriuré ton nom en les cançons meves,
el temps passarà,
se les endurà.
Que una en quedi sols, de les cançons meves,
ton nom quedarà.

(Apel•les Mestres, Odes serenes, 1893)

La flor de la ginesta

Un dia, anant de camí,
com érem temps de tardor,
vegí una flor escadussera
que en una erma ginestera
acabava de florir.
Tan de nou me va venir,
que afanyós la vaig flairar
i amb sa aroma em recordà
la gran diada de Corpus,
tan llunyana en el passat,
tan llunyana en l'avenir,
i ara, al temps de la tardor,
tota dintre d'una flor
(Francesc Pujols, 1904)

Para caco, gñeeee
 
Hoy se cumplen 300 años de la batalla de Almansa, 300 años sin Reino y sin Fueros. Me pregunto cómo sería el presente en España si esa batalla la hubieran ganado los carlistas, ¿existiría la Federación Valenciano-Aragonista?, ¿hubiera conservado el País Vasco su identidad?¿hablaríamos los valencianos inglés como en Gibraltar?
 
Salvador Sostres
No és opressió és superioritat

"Els homes no hem oprimit les dones, és pura propaganda repugnant que difon l'esquerra. Els homes hem estat infinitament superiors a les dones, hem creat, inventat i descobert absolutament totes les coses boniques que hi ha a la Terra, mentre les dones no han sabut fer res més que queixar-se i fins i tot va ser un home qui es va haver d'inventar el tàmpax. L'altre dia sopant una feminista parlava dels drets de les dones, dels permisos que haurien de tenir les dones, dels salaris, de la igualtat, i tota quanta puta bèstia tenia al costat li feia costat, i era trist que algunes fossin dones i era patètic que també alguns fossin homes.

Els drets de les dones, pel moment els paguem els homes. Els homes que som empresaris, propietaris, directors generals; els homes que hem arribat a empresaris, a directors generals i a propietaris i que ningú no ens ha regalat res, tal com si les dones després de 2.007 anys d'era cristiana no han passat del trist paper que en aquest moment representen a la societat no ha estat per cap opressió sinó perquè els homes som superiors en enginy i en talent -de fet, i només amb comptades excepcions, el talent no és una qualitat femenina. Els homes ho hem fet tot, tot, absolutament tot. Fins i tot les constitucions que reconeixen els drets de les dones. El caràcter del triomf és masculí: i fixa't que la vicepresidenta d'Espanya en el fons, i en la barba és un home.

Dir que la dona, perquè això sempre ho diuen, les dones, dir que la dona té el mèrit de parir i de ser mare és com dir que la mà d'obra andalusa és qui en realitat va aixecar Catalunya. Va, home, va. Prou comèdia.

La qual cosa no vol dir que les dones no tinguin virtuts domèstiques, perquè en tenen. La qual cosa no vol dir que les dones no facin bé de mares, perquè en fan. Després de tots aquests anys d'expriència ja sabem que treballar no les ha fetes més felices, i que en canvi, gràcies a la seva incorporació al món laboral, els fills pugen més desatesos.

Mentre elles només es queixen, els homes podem seguir presumint de la nostra indiscutible superioritat. Inclús de la superioritat de donar-los peixet de tant en tant i els concedim alguna de les coses que exigeixen. Però va ser un home qui es va inventar la Coca-Cola, l'iPod, Ferran Adrià és un home, Valentí Puig és un home, Auden és un home, va ser un home qui va descobrir l'electricitat, Armani és un home i fins i tot quan els genis homes que s'han dedicat a la pintura han dedicat quadres a Déu l'han fet amb semblança d'home. També és revelador que Déu ens enviés un fill, i no pas una filla, i que l'única dona que va fer s'acabés menjant, la molt puta, l'única poma prohibida. Els homes, amb els segles, hem sortit de les coves i hem arribat fins a la lluna. hem fet els parcs Disney, hem aixecat catedrals, hem decorat interiors, hem fet rellotges, ordinadors, telefonia mòbil, cotxes, motos, pelis porno; i en canvi les dones, quan apareixen en escena, normalment l'única cosa que saben fer és menjar-se la puta poma."

Visca Catalunya lliure!!!
 
ruben_vlc rebuznó:
Hoy se cumplen 300 años de la batalla de Almansa, 300 años sin Reino y sin Fueros. Me pregunto cómo sería el presente en España si esa batalla la hubieran ganado los carlistas, ¿existiría la Federación Valenciano-Aragonista?, ¿hubiera conservado el País Vasco su identidad?¿hablaríamos los valencianos inglés como en Gibraltar?

Les vascongades no van perdre cap dels seus furs en aquesta guerra, eren aliats del frances.

De tota manera aquesta guerra va ser l`inici i l`origen de les dues Espanyes.
 
tuhalp rebuznó:
Salvador Sostres
No és opressió és superioritat

Deu n'hi do aquesta teoria.

La teva dona, parella de fet o de dret (si en tens) ho ha llegit aixó ???

No sóc pas precissament feminista i en ocasions, critico determinades actituds d'algunes d'aquestes "activistes", però em costa estar d'acord amb tot això.

Bé, però per tenir debat de sobretaula amb les amigues, parentes, cunyades, companyes de feina,... pot resultar divertit :D
 
A mi em passa el mateix amb aquest text, em sembla una serie de bestieses que no tenen lloc a una societat avançada com la nostra. La dona ha fet molt per que la societat sigui tal com es avui dia, una altra cosa es que aquesta feina no hagi sigut reconeguda com cal. Encara es mes difícil demostrar-ho quan un grapat de homes de Cromanyó llençen les seves idees masclistes proclamant la quasi total superioritat del mascle en tots els assumptes importants.
 
El contrahecho bufón de crónicas marranas rebuznó:
Dir que la dona, perquè això sempre ho diuen, les dones, dir que la dona té el mèrit de parir i de ser mare és com dir que la mà d'obra andalusa és qui en realitat va aixecar Catalunya. Va, home, va. Prou comèdia.

Cataluña la levantaron los "hereus" de la brigada del amanecer, no te jode.

Por que esa insana fijación con los andaluces? En trés páginas de este pútrido hilo que he osado intentar descifrar me he encontrado con un par de comentarios parecidos al del futuro primer Nobel de literatura en polaco meridional...

Como una fragil muchachilla en trance de ser violada por un fornido maromo en un descampado desierto, relajaos e intentad gozar para sacar algo en positivo de la experiencia.

El daño ya está hecho.

Montilla_alcalde_senyera_01.jpg
 
Jo no se si les dones son tan genis com els homes, el que si esta clar es que Sostres, en part, te rao, el homes tenen mes tendencia a demostra-ho.
 
Despreniments a la Sagrada Família en plena polèmica de l'AVE

El vuits campanars de la Sagrada Família han hagut de ser protegits amb xarxes per a evitar despreniments, segons ha sabut e-notícies de fonts solvents. El fet agreuja el risc pel projectat pas del tren de gran velocitat (AVE) a escassa distància del temple expiatori, obra per a la qual cosa està previst construir un mur de contenció.

La direcció d'obres ha col·locat xarxes de protecció als vuit pinacles del temple, tant els de la Façana de la Passió -al carrer Sardenya- com a la del Naixament -al carrer Marina- com mostren les imatges preses per aquest diari. De moment, s'han construït vuit dels dotze campanars previstos, de més de 100 metres d'alçada, dedicats als apòstols.

Els pinacles o campanars és una de les parts més delicades no només per la seva altura, sinó perquè estan recobertes per les típiques llosetes modernistes que va emprar l'arquitecte Antoni Gaudí en gairebé totes les seves obres. L'inici de construcció del temple data del 1882 i queden per construir, a més dels esmentats quatre campanars, el cimbori central de 170 metres, la torre de la Mare de Déu de 125 i les dels quatre evangelistes.

El gabinet de premsa del temple, consultat per e-notícies, ja va negar el 10 de març del 2006 que hi haguessin despreniments i ho van atribuir a tasques de manteniment. La cap de comunicació, Anna Perarnau, va assegurar aleshores que "s'han col.locat unes xarxes de protecció a la part superior dels pinacles de les torres de la Façana de la Passió per realitzar amb seguretat una revisió de l'estat del recobriment d'aquest element i portar a terme la restauració que pugui ser necessària. Aquestes tasques les realitzen paletes escaladors d'una empresa de treballs verticals". El gabinet de premsa manté ara la mateixa versió dels fets.

La Sagrada Família és la principal atracció turística de Barcelona amb uns preus d'entrada diversos: 8 euros (entrada individual), 9 (entrada combinada), 11,50 (entrada més visita guiada), 5 (estudiants i jubilats). L'única entrada gratuïta és per als menors de set anys, però a a partir de 8 anys paguen 3 euros.

--------------------


Doncs pel que sé, les autoritats ja sabien, i intuirien, que era un greu risc que la construcció passés per aqueix tram, però fins i tot així van continuar amb la seva captinença tan perillosa per a la salut del monument. Pareix que acabaran tirant-la baix.
Algú pot ampliar les dades sobre aquesta colossal obra i les seves repercussions?


Salu2.
 
El contrahecho bufón de crónicas marranas rebuznó:
Dir que la dona, perquè això sempre ho diuen, les dones, dir que la dona té el mèrit de parir i de ser mare és com dir que la mà d'obra andalusa és qui en realitat va aixecar Catalunya. Va, home, va. Prou comèdia.

Ese ramalazo racista... :twisted:

Y luego dicen que calificativos como charnego no existen, etc., etc., etc.
 
Iulius Caesar rebuznó:
El contrahecho bufón de crónicas marranas rebuznó:
Dir que la dona, perquè això sempre ho diuen, les dones, dir que la dona té el mèrit de parir i de ser mare és com dir que la mà d'obra andalusa és qui en realitat va aixecar Catalunya. Va, home, va. Prou comèdia.

Ese ramalazo racista... :twisted:

Y luego dicen que calificativos como charnego no existen, etc., etc., etc.

Charnego se refiere a los hijos de catalán / catalana y alguien de otra provincia, es calificativo y no tiene valor despectivo.
 
Astronauta Urbano rebuznó:
sayko rebuznó:
Q cutre es vuestro dialecto.

Venir a cantabria, ya vereis lo q os decimos cuando nos hablais en catalan. ajajaj nos descojonamos de risa.

Primero, no es un dialecto sino un idioma. Segundo, no sé en qué sentido el número de carcajadas emitidas por unos señores de provincias es o no baremo de la validez de un idioma.

Y escriba sin usar "q", haga el favor.

Si es por numero de hablantes no llega a Dialecto. De todas formas la ultima vez que miré habia un hilo para hablar en el frances mal hablado ese que parece inundar este hilo.

El foro es de habla hispana, asi que supongo que los moderadores deberian hacer que así sea ¿no?

COPON YA
 
Hammer.

No tndrá hilos en castellano que tiene que tocar los cojones en el único en catalán.

El castellano no es la única lengua de España, a ver si nos entra en la cabeza de una puta vez.
 
Hammer rebuznó:
Astronauta Urbano rebuznó:
sayko rebuznó:
Q cutre es vuestro dialecto.

Venir a cantabria, ya vereis lo q os decimos cuando nos hablais en catalan. ajajaj nos descojonamos de risa.

Primero, no es un dialecto sino un idioma. Segundo, no sé en qué sentido el número de carcajadas emitidas por unos señores de provincias es o no baremo de la validez de un idioma.

Y escriba sin usar "q", haga el favor.

Si es por numero de hablantes no llega a Dialecto.

La distinción entre idioma y dialecto no es de tipo demográfica.

De todas formas la ultima vez que miré habia un hilo para hablar en el frances mal hablado ese que parece inundar este hilo.

¿Este, quizás?

El foro es de habla hispana, asi que supongo que los moderadores deberian hacer que así sea ¿no?

COPON YA

No veo por qué no puede haber un hilo específicamente diseñado para que se exprese la gente en su idioma localista. Igual que hay uno para forochatear, y hay hilos de tuneos, de mofa de Sidradicto...

Si eso le puedo prometer que el siguiente post no castellano y que no esté autorizado lo puedo editar y poner "unga unga", para alegría del personal antinacionalista, entre los que me incluyo.


Edito: Maldición, demasiado tarde.
 
Nota aclaratoria para retras, subnors e illuminatti:


Vamos a ver Hammer y compañía: el número de hablantes no define ni a una lengua ni a un dialecto. Hay lenguas (aisladas, sin afiliación con otras vivas, y con afiliación a otras) en la amazonia habladas por una sola familia, otras en el cáucaso habladas en un solo pueblo. Los criterios son morfo-fonológicos básicamente, aunque cuando se meten los políticos cualquier cosa es posible.

A los que decís (muchos gabachos incluídos) que el catalán es "francés mal hablado". Difícilmente puede ser así, ya que la romanización en la Galia tuvo lugar del sur hacia el norte, y cuando llegó a la zona de la île de France, de dónde es originario el estándard del francés (lengua de oil) actual, en la zona del midi / occitania (lengua de oc) ya era de uso corriente el latín, ergo en todo caso es el francés de oil y el parisino lo que es provenzal y/o catalán mal hablado, que históricamente se haya impuesto la variedad parisina sobre todas las variedades dialectales de oil y a posteriori sobre todas las variedades de la lengua de oc y el catalán del rosellón, y que haya influido a nivel de vocabulario e incluso de pronunciación no quiere decir que la variedad nativa sea "parisino mal hablado", en todo caso occitano "aparisinado".

Me recuerda a la subnormalidad de los portugueses que dicen que el gallego es un dialecto del portugués, cuando la reconquista y expansión del gallego tuvo lugar de norte a sur. En galicia hacía siglos que se hablaba un romance diferenciado del latín, antes de que existiese el reino de portugal basado en coimbra y oporto. Vamos es como si dijesen que el castellano es dialecto del sevillano.

Señores suyos esto en mi pueblo lo llamamos un OWNED do carallo. Al próximo que salga con tonterías por el estilo, rogaría a los señores moderadores que les pongan el rango de "tontito del foro" ya que no comprender una línea espacio-temporal tan sencilla como la expansión histórica de un pueblo o la influencia de éste es para repetir parvulario.

Por mucho que veáis salir al sol por el este y ponerse por el oeste cada día, sigue siendo la Tierra la que gira alrededor del Sol y no al revés.

No hay peor ciego que el que no quiere ver.
 
MarXito rebuznó:
Hammer.

No tndrá hilos en castellano que tiene que tocar los cojones en el único en catalán.

El castellano no es la única lengua de España, a ver si nos entra en la cabeza de una puta vez.

Usted debe ser como un Gallardón o un moderadisimo del PP no?
 
Frances mal parlat diuen, jajaja que em descollone.Aixo es el que li agradaria als catalans.Seria millor denominarlo castella afrancessat o viceversa pero macho crec que es mes iberic que gallic.

La que es va a montar aci, ja voras.
 
tuhalp rebuznó:
Frances mal hablado dicen, jajaja que descojone.Eso es lo que querrian los catalanes.Seria mejor denominarlo castellano afrancesado o viceversa pero macho creo que es mas iberico que galico.

La que se va a montar aqui, ya veras.

Vamos a ver, tú no lees los post anteriores? no me refiero únicamente al mío, sinó a los de los moderadores diciendo que este hilo es para hablar en catalán, para trolear te vas al del florochating y allí dices las sandeces que quieras, Mira lo que le ha pasado a Hammer por pasarse de gracioso.
 
Frikatxu rebuznó:
Nota aclaratoria para retras, subnors e illuminatti:


Y bla bla bla

Frikatxu rebuznó:
Vamos a ver, tú no lees los post anteriores? no me refiero únicamente al mío, sinó a los de los moderadores diciendo que este hilo es para hablar en catalán, para trolear te vas al del florochating y allí dices las sandeces que quieras, Mira lo que le ha pasado a Hammer por pasarse de gracioso.
Pues aplicatelo tu guapo.
 
tuhalp rebuznó:
Frikatxu rebuznó:
Nota aclaratoria para retras, subnors e illuminatti:


Y bla bla bla

Frikatxu rebuznó:
Vamos a ver, tú no lees los post anteriores? no me refiero únicamente al mío, sinó a los de los moderadores diciendo que este hilo es para hablar en catalán, para trolear te vas al del florochating y allí dices las sandeces que quieras, Mira lo que le ha pasado a Hammer por pasarse de gracioso.
Pues aplicatelo tu guapo.

Te contesto en castellano porque tú has hablado en castellano, es una cuestión de educación y de lógica.
 
Arriba Pie