EL POST DE LA NOSTRA LLENGUA

Permeteu-me, amics, que faigo ara un exercici de masturbació xenòfoba rememorant un escrit molt ben fet. L'he recordat i rellegit ara, i crec que l'he de compartir amb vatres.

Aquesta Espanya

El Museu Arqueològic d’Atenes, com és fama arreu del món, és un lloc que val ben la pena: de manera aproximada, diguéssim que tot el testimoni d’una certa importància sobre l’antic mon hel·lènic que no es troba, via graciós espoli, al British Museum o al Metropolitan de Nova York, es pot contemplar en aquest museu. Això pel que fa a la col·lecció permanent; després, com en tot museu digne de ser-ho, hi ha una ben interessant programació d’exposicions temporals. Concretament en aquestes dates, de finals de juliol fins a mitjans d’octubre, és possible visitar-ne una dedicada a Praxíteles, un dels grans escultors que la Grècia clàssica ha aportat a la nòmina de la immortalitat.

De manera que, aprofitant que em trobo de vacances en el país d’Ulisses, esperant rebre alguna gràcia dels déus i suportant amb estoïcisme i algun got de retsina temperatures pròpies d’una foneria de bronze –mig país crema com una teia– i teclats que desconeixen els accents i les ces trencades –sotmeto a la santedat dels correctors del diari l’estat en què pugui arribar aquest article als amables lectors–, cap a l’Arqueològic me’n vaig anar a l’encontre del vell Praxíteles i els seus fills i alhora deixebles, que tampoc no es mocaven amb mitja màniga. L’exposició, no cal dir-ho, és excel·lent i em permeto de recomanar-la vivament a tots aquells de vostès que visitin Atenes en les pròximes setmanes.

Però ara no els volia parlar d’escultura antiga ni del naixement i abolició de la primera democràcia, sinó d’una anècdota que em va fer pensar, i ja em sap greu, en Espanya, aquesta gran nació a la qual tenim l’honor, que no hem sabut mai correspondre com es mereix, de pertànyer. El cas és que, a la sortida de l’exposició, hi havia un faristol amb un llibre de visites, perquè el personal hi pogués consignar les seves impressions. Hi vaig fer un cop d’ull: a les dues pàgines per les quals el llibre es trobava obert s’hi podien llegir comentaris en un grapat de llengües: italià, francès, grec, i alemany, crec recordar, on s’expressaven des de felicitacions al museu fins a algunes ocurrències enginyoses, així com obvietats mes o menys discretes. Però també hi havia tres aportacions hispàniques, escrites naturalment en la llengua de Cervantes, que resultava difícil passar per alt. En una d’elles, un senyor es feia creus de com s’havien conservat de bé les escultures de Praxíteles a pesar dels molts anys que tenien, ignorant segurament –malgrat que així constava, en un idioma tan remot com l’anglès, a la fitxa de cadascuna de les peces exhibides– que es trobava en presència d’una selecció de còpies i reconstruccions de diverses èpoques.

En un altre dels comentaris, una senyora o senyoreta es limitava a fer saber al personal que trobava Grècia “muy bonita”, i rematava el seu elogi amb un sentit “¡Olé nuestra reina griega!”, que era tot un cant de vibració patriòtica. Però això no era res al costat del millor apunt dels tres, que insistia en la bellesa del país (“Grecia es mu bonito”, s’hi llegia textualment), per continuar amb una aguda i demolidora observació de caràcter filològic: “Pero no tienen nuestro idioma español”, cosa que devia convertir la població grega, a ulls de l’autor o autora del comentari, en un conjunt de persones dignes de commiseració. La cosa arribava al seu punt àlgid amb una altra asseveració científica, en aquesta ocasió una crítica a la comunitat arqueològica local: “Ta to roto to tirao”, s’hi llegia, després de repassar-ho tres vegades per assegurar-me que allò deia el que deia. I finalitzava amb un altre crit d’alegria que devia voler compensar la contundència precedent: “¡Viva Grecia y Espana!”

Bé, no es tracta ara de destacar els comentaris aïllats de tres homínids que varen entrar per error a un lloc que devia marejar-los. Però la veritat és que no vaig poder evitar pensar en el contrast entre els esforços que ha fet Espanya en les últimes dècades per presentar-se com un país modern i homologable a la resta del món occidental i, de l’altra banda, la crua imatge que sovint ofereix la seva ciutadania quan se li acudeix sortir a voltar pel món. A la majoria de països pels quals he tingut el gust de viatjar, i Grècia no és una excepció, sembla inevitable trobar-se amb un ampli contingent d’espanyols que destaquen entre la turistada per escandalosos i cridaners, així com per la seva estranyesa davant del fet que hi hagi en el món persones que no parlin el seu idioma. I aleshores la imatge de l’Espanya inquieta i innovadora, de l’Espanya que vol superar-se a si mateixa i situar-se entre les comunitats nacionals capdavanteres, aquesta imatge que de vegades, en un exercici de fe, ens hem volgut creure perquè la trobàvem prometedora, se te’n va en orris davant de la consuetudinària realitat de la pandereta, la cassalla i el caliquenyo.

És aleshores que no pots evitar pensar en l’Espanya de la Red Eléctrica de España, en l’Espanya que castiga Catalunya a pa i aigua d’inversions a causa d’un substrat indeleble d’imperialisme residual, en l’Espanya que consent tenir Barcelona infestada a ple estiu d’uns generadors (burres, solien dir-se’n) que foten un soroll i una pudor del diable, en aquesta Espanya que ho té to roto to tirao, i sentir que et puja per la gola un glop agre d’enveja per trobar-te de vacances en un país que ja fa mes d’un segle i mig que es va alliberar dels seus invasors i paràsits.
 
Magnífic lo del Pare Cassià. Una llàstima que se'ns hagi anat.
Tant de bo hi hagués més gent amb la seva mentalitat dins de l'Església.
 
Dos homes es barallen. Cadascun d'ells branda una lletra, una "Ñ" un i una "Ç" l'altre. El nacionalismo lingüístico és el darrer llibre del lingüista madrileny Juan Carlos Moreno, un assaig en el qual l'autor ataca aquelles llengües que es consideren superiors i proven d'imposar-se sobre la resta. I malgrat l'objectiu no és una crítica directa al castellà, els exemples recurrents que fa servir faran que rebi de més d'una crítica [espanyola]. Ell ho sap. "Molta gent que llegeixi el llibre quedarà molt empipada, perquè el que jo defineixo com a nacionalisme és justament el contrari del que ells pensen", diu.

Avís per a navegants de l'autor: "El meu llibre és un termòmetre per a saber si hom és nacionalista o no. Si a algú li agrada és que no és nacionalista, ara, com no li agradi... es que és nacionalista".

Què enteneu per nacionalisme lingüístic?
Consisteix en que una llengua està lligada a un centre de poder, que pot ser d'un país o de diversos països. Al voltant d'això, existeix una ideologia que defèn que l'expansió d'aquestes llengües es justifica per la pròpia llengua i no per les circumstàncies. Molts lingüistes intenten justificar amb motius lingüístics aspectes que no són lingüístics, sinó polítics o històrics.

Per exemple?
Que l'espanyol o l'anglès tinguin 300 milions de parlants no és normal i no té res a veure amb la llengua. Hi ha gent que ho justifica dient que són llengües millors o més fàcils de ser apreses. Aquesta és la ideologia que he provat d'estudiar.

Per això en el vostre llibre parleu més del nacionalisme lingüístic espanyol que del català perquè el primer té més poder?
L'objectiu no és el nacionalisme lingüístic espanyol, sinó els nacionalismes lingüístics. Si l'anglès es una llengua internacional no és degut a qüestions de la llengua, sinó que és degut a circumstàncies històriques, polítiques, que vénen del colonialisme.

I el català?
Segons la definició que jo faig dels nacionalismes lingüístics, no existeix ni el basc, ni el català ni el gallec. A cap català no li passaria pel cap que la seva llengua es parlés a Màlaga. I seria estrany que el català fos la llengua oficial a Castella. En canvi, que el castellà sigui llengua oficial a Catalunya es considera normal. I no, és tan anòmala una cosa com l'altra. En la ideologia nacionalista espanyolista, quan hi ha un pas que pugui posar en dubte que el castellà sigui dominant, hi ha protestes.

Molts no estan d'acord amb aquesta afirmació.
Les dues característiques que lligo al nacionalisme nos les compleix el català. En canvi, sí les trobem en l'espanyol, que considera que la llengua pròpia es millor que la resta, superior a les altres. El segon tret dels nacionalismes lingüístics és que la llengua de la nació es considera tan bona, que el millor per a la resta és que l'adoptin i la substitueixin per la seva.

Heu rebut crítiques?
Bé, el llibre acaba de sortir, pero les rebré.

Darrerament hi ha hagut molta polèmica a Catalunya arran de la llengua.
En realitat a Catalunya no, la polèmica ve de fora. Pero tot ciutadà català ha de conèixer el català perquè és llengua oficial de Catalunya i la Generalitat no pot consentir que hi hagi un ciutadà que no sàpiga català. Jo ho portaria més lluny: crec que qualsevol ciutadà espanyol hauria de tenir coneixements de català porque som en un Estat plurinacional i plurilingüístic. Per a ser funcionari de l'Estat caldria exigir les llengües de l'Estat, però això és interpretat per la ideologia nacionalista espanyola com discriminació, quan ells mai no consideren discriminació exigir el castellà.

Què us sembla que a Catalunya alguns empresaris hagin estat multats per no rotular en català?
És una estupidesa, una ximpleria. Si a Catalunya no hi ha rètols en català, on n'hi haurà?

La dificultat d'escolarizar els nens en castellà a Catalunya ha estat molt criticada...
Tornem al mateix. Si un se'n va Alemanya, pot ser escolaritzat en àrab? No, s'ha d'escolaritzar en alemany i tothom ho troba normal. És de sentit comú. A Catalunya s'hi ha d'estudiar en català perquè és la llengua internacional de Catalunya, també ho és el castellà, però es una llengua de segon ordre en aquest sentit.

Diríeu que a Catalunya hi ha un bilingüisme real?
Sí, de fet Catalunya es un dels països més bilingües d'Europa i potser del món. A Catalunya hi ha gent que fa servir les dues llengües indiferentment.
El_nacionalismo_lingstico100.jpg


Més informació:
- Entrevista original en espanyol, a El Mundo
- Notícia a Diario Ibérico: "El nacionalismo español sólo acepta la lengua española"

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="95%"><tbody><tr><td>El lingüista Juan Carlos Moreno Cabrera afirma que "España no asume la diversidad lingüística por su educación"

</td> </tr> <tr> <td class="apoyo">
apoyo.gif
Según Moreno Cabrera, el PSOE es más sensible en reconocer otras nacionalidades, cosa a la que se opone por completo el Partido Popular </td> </tr> <tr> <td class="apoyo">
apoyo.gif
El catedrático asegura que "España no es capaz de asumir la variedad de lenguas que tiene: en la ideología nacionalista española sólo existe la lengua española" </td> </tr><tr> <td class="entradilla" style="padding-top: 20px;">El lingüista Juan Carlos Moreno Cabrera ha asegurado que España no puede aceptar su diversidad lingüística a causa de la educación que reciben los ciudadanos durante los años de formación. Moreno Cabrera, autor del libro "El nacionalismo lingüístico. Una ideología destructiva" (Península), ha explicado que la educación condiciona ideológicamente a la gente y que por esta razón los españoles no pueden aceptar la diversidad lingüística del país como una riqueza.</td> </tr> <tr> <td class="masnews_sec"> Estrella Digital/Efe
ln_autoria.gif

Barcelona
ln_portadilla.gif
</td> </tr> <tr> <td class="cuerpo_a"> El lingüista Juan Carlos Moreno Cabrera ha asegurado que España no puede aceptar su diversidad lingüística a causa de la educación que reciben los ciudadanos durante los años de formación. Moreno Cabrera, autor del libro "El nacionalismo lingüístico. Una ideología destructiva" (Península), ha explicado a Efe que la educación condiciona ideológicamente a la gente y que por esta razón los españoles no pueden aceptar la diversidad lingüística del país como una riqueza.
"España no es capaz de asumir la variedad de lenguas que tiene: en la ideología nacionalista española sólo existe la lengua española", ha declarado Moreno Cabrera, que ha añadido que este hecho conlleva que las demás lenguas "sean consideran de segundo rango". Ante la evidencia de que el catalán y el vasco son motivo de conflicto, el lingüista ha asegurado que los llamados partidos nacionalistas españoles, PP, PSOE e IU, no tienen ninguna iniciativa que fomente el plurilingüismo, pese a que existen matices entre estas fuerzas políticas.

Según Moreno Cabrera, el PSOE es más sensible en reconocer otras nacionalidades, cosa a la que se opone por completo el Partido Popular. En su libro, Moreno Cabrera, catedrático de Lingüística General en la Universidad Autónoma de Madrid, analiza lo que él domina "nacionalismo lingüístico de estado", es decir lenguas dominantes en diversos imperios o estados plurinacionales.

Concretamente, el autor hace referencia al inglés, francés, español, portugués, ruso, chino e indonesio, todas ellas lenguas asociadas a imperios que fueron impuestas a las etnias colonizadas y cuyo discurso justifica su expansión sobre la base de que las nuevas lenguas son más fáciles y útiles de utilizar que las existentes en los territorios conquistados. Para el profesor, el único sistema lingüístico donde la lengua del imperio no ha absorbido la existente es el caso de la India, donde el inglés y el hindi, además de un centenar de lenguas habladas por minorías, coexisten respetando las tradiciones que implica una y la funcionalidad que ha "aportado" otra.

La idea de que en un futuro el mundo hable una única lengua es, según Moreno Cabrera, uno de los grandes mitos de la humanidad porque eso significaría que todos los ciudadanos adoptarían los mismos valores culturales y religiosos, así como la "misma forma de ver las cosas", lo que es imposible. "La uniformidad lingüística es imposible: en los países donde se habla la misma lengua es posible denominar a las cosas por términos totalmente distintos. Así, que es un error pretender que todas las culturas encuentren una lengua donde las palabras tengan el mismo significado para todas", ha afirmado el catedrático. "Para que dos personas se entiendan es necesario que ambas aprendan la lengua de la otra porque de esta forma aprenderán su cultura y sus valores, aunque para eso supone un esfuerzo y poca gente quiere hacerlo", ha explicado Moreno Cabrera.

Según el lingüista, los que aprenden el inglés es porque creen que esa lengua merece la pena aprenderla porque conlleva unos valores: "Es decir, merece la pena hacer un esfuerzo, por eso hay tantas familias que invierten tiempo y dinero en adquirirlo". "Las personas que hablan inglés y se entienden es porque están de acuerdo con los valores que les ha aportado la nueva lengua, aunque no siempre funciona: en España, los partidos políticos hablan el español y sin embargo no se entienden", ha matizado el experto.
</td></tr></tbody></table>
 
ElSapoDeLaTrankaEmp¡nada rebuznó:
Si, de Mallorca, España, y cualquier cosa que ocurra en mi país es de mi incumbencia, pero vamos que si quisiese hablar de la política exterior de Francia o de la política lingüistica de Suiza también lo haría. Por otra parte la basura de libros escolares que se hacen en Cataluña llegan a Mallorca, por lo que también es algo que me atañe personalmente.

i et falta ficar de "Palma de Mallorca".

Bé no oblides el 30-40 per cent de professors valencians que teniu a les illes :P

A més els llibres fa temps que vénen d'allà inclús quan manava en Mates. O es que la estaràs no faria el mateix?
Estem bojos tots o ens estem tornant com regina do santos :D
 
La manta al coll i el cabacet, monanirem al postiguet, la manta i el cabacet monanirem monanirem al postiguet, arreando chimpampum, arreando chimpampum.

Ramonet si vas a l´hort, porta figues y bercocs.

El que jo no se es perque no obrin un fil en euskera.
 
Me semble que ja n'hi havie un, però com que no n'han fet cap traductor basc-res de res és una putada.
 
Frikatxu rebuznó:
Quin mal t'he fet? :shock:

Per cert:


ERC: abans 8 escons, ara 3

Jiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Jiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Jiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Jiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Jiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Jiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Jiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


:137:137:137:137:137:137:137:137:137:137:137
:137:137:137:137:137:137:137:137:137:137:137
:137:137:137:137:137:137:137:137:137:137:137

Carod a vendre mocadors al metro, Puigcercós ja hi ha agafat cantonada.


:137:137:137:137:137:137:137:137:137:137:137


ERC no és res sense Heribert Barrera al capdavant.


H. Barrera por Ramón Bau

El racismo catalanista y su mayor exponente, H. Barrera.



La profunda dicotomia entre el llamado catalanismo marxista, igualitario y democratico, con los principios fundamentales del catalanismo nacionalista y popular, se puede estudiar muy bien al analizar el estallido del escandalo del libro de Heribert Barrera.

H.Barrera era el lider histórico y popular máximo de ERC que es el partido catalanista radical, persona ya mayor, habia estado educado en parte por el catalanismo original tradicional. Ya mayor se enfrenta al problema de la invasion masiva que esta sufriendo Cataluña. Y nace dentro suyo dentro la dicotomia: ¿cómo defender Cataluña de esa perdida de identidad ante la invasion, sin ser racista ?

H.Barrera no es un personaje mediocre como casi todos los politicos actuales, es persona de caracter y no de silencios hipocritas. Puede equivocarse pero no callar.

El escandalo salta cuando edita su libro "Que pensa...Heribert Barrera" de Deria Editors, y efectua su presentacion en el famoso Ateneu barcelones, precisamente donde el Doctor Robert efectuo tambien su conferencia sobre la Raza Catalana.

Las opiniones de H.Barrera son escandalosas para el pensamiento unico, identico y obligado de la democracia progresista actual, mundialista y anti diferencial. Tan escandalosas que las organizaciones vinculadas a colectivos de inmigrantes y antirracistas declararon: "Es intolerable, produce escalofrios", aseguró Teresa Losada, presidenta de Bait Al Thaqada. El portavoz de SOS Racisme, Txema Paez, cree que "es muy peligroso que una persona de tanta relevancia en esta sociedad diga esto. Lo suyo -añade Paez- seria que rectificara y que se reconociera como persona racista dispuesta a reeducarse" ( La Vanguardia )

Exigian su reeducacion, quizas en un campo de concentracion chino-comunista de reeducacion y lavado de cerebro. Le pusieron una demanda judicial pero no prosperó. ( Porque era Barrera, sino quizas si hubiera prosperado )

Algunas de las cosas escritas por Barrera:

GENETICA E INTELIGENCIA
-" Hay una distribuccion genetica en la poblacion catalana estadisticamente diferente a la de la poblacion subsahariana, por ejemplo. Aunque no sea politicamente correcto decirlo, hay muchas caracteristicas que vienen determinadas geneticamente, y probablemente la inteligencia sea una de ellas"

RACISMO
-" El cociente intelectual de los negros de EEUU es inferior al de los blancos"

EUGENISMO
-" No veo fuera de lugar esterilizar a una persona que es debil mental por un factor genetico"

LA INMIGRACION DE LOS 60
-" El pais en conjunto perdió. Ahora tenemos escasez de agua. Si en lugar de seis millones fueramos tres, como antes de la guerra, no tendriamos este problema"

LA INMIGRACION ACTUAL
-" De ser diputado habria votado a favor de la ley de extranjeria del PP. Los problemas del Tercer Mundo no han de caer sobre los hombros de Cataluña, que solo tiene seis millones de habitantes, no ha tenido colonias, y no tiene estado."

-" Una de las propagandas del multiculturalismo es que el mestizaje es un enriquecimiento. ¿ Por que ? ¿ que ganamos con que en este momento se bailen en Cataluña tantas sevillanas ? Nada. Ni que tengamos aqui unas mezquitas y haya cada vez mas musulmanes. La solucion de El Ejido es la expulsion progresiva de los extranjeros"

CATALUÑA
-" Si continuan las corrientes migratorias, Cataluña desaparecerá. Hay que evitar por todos los medios otra invasion de poblacion no catalana"

Jose Luis Diez Velez, actual dirigente de ERC, amenazó con expulsar a Barrera, aunque no se atrevió, por su gran popularidad entre la gente votante de ese partido. Llegó a acusar a Barrera de pro nazi

barrera.jpg


-FUENTE: "El Sentido etnico en el catalanismo" -Ramon Bau.





:121:121:121:121:121:121:121
 
Nah pero aixo es una xorrada, per molts inmigrants que vinguin tard o d'hora acabaran integranse y sentin catalunya com seva.

Sobretot els inmigrants africans, sudamericans y asiatics que veus que els seus fills petits s'integren perfectament gracies a la educacio escolar.

Precisament per aixo el estat vol ficar cullarada a la educacio escolar catalana, perque tenen por que tornem a tenir un pais ple de catalans de debo com en temps pasats.
 
Ser català és més que néixer simplement a terres catalanes, la majoria d'independentistes sou uns idiotes que us heu deixat rentar el cervell amb la propaganda de la Catalunya com una idíl·lica pàtria mestissa i multicultural, ...Catalunya l’amiga del tercer món... quin fàstic. Quin valor de pàtria es pot tenir si l'únic que importa es un tros de terra i una llengua? Què collons importa llavors la pàtria? No té qüasi valor, només es una puta llengua i un tros de terra, no es un concepte immortal,... demà vénen dos aborígens australians, tenen 5 fills i tots ells son catalans amb purs drets, i al cap de 150 anys Catalunya es redueix a una mescla de gent fosca que se sent supercatalana, perquè els hi han fet creure que aquesta es la pàtria del mestissatge, i es clar, ells han nascut a Catalunya i parlen el català,... i encara seguireu creient que aquesta es la nostra Catalunya.<o></o><o></o>

I si el dia de demà els catalans haguéssim d’emigrar a altres terres? Amb el vostre concepte de Catalunya, pots estar segur que llavors el poble català desapareixeria per complet, doncs no ens valorem com a poble, si no com a cultura contaminada per l’ideal marxista, que veia en l’independentisme la suposada lluita contra la opressió feixista castellana, i al final no hem pogut evitar que el càncer s’hagi apoderat del sentir català. De fet, l’independentisme català va molt lligat al ser progre i subnormal, per la mateixa llei del pèndol els que estan farts de tant borreguisme acaben per odiar aquest sentir català i, volent o no, traeixen les seves pròpies arrels.<o></o>

El que importa es la sang i el llegat. Uns immigrants murcians o aragonesos s’adaptaran bé, son blancs, no pots diferenciar un aragonès d’un català a simple vista, i a més compartim sang i avantpassats, de fet Múrcia va ser repoblada amb catalans i valencians, i per sort aquests no tenen una cultura tancada com els Andalusos. Els fills d’aquests immigrants es sentiran catalans, també en part murcians i aragonesos, com es normal, però orgullosos de ser catalans, i aquesta es una immigració acceptable, i bona si realment es necessita mà d’obra, però amb control, suposo que tampoc voldrien una invasió de catalans a Aragó, i a més, com més nombrosa la immigració d'una zona concreta, més difícil es la integració.
Ara bé, quan es dóna una invasió de cultures i races com està patint Catalunya i tot el món blanc, l’únic que es produeix es una destrucció de la cultura autòctona i una pèrdua total i irreversible de la sang i l’aspecte català. I la inmigració i el mestissatge actual es l'espasa que matarà Catalunya, no pas els espanyolistes.
 
Per fi una discussió de nivell, m'agrada. A vere, a nivell racial sí que pots veure algunes característiques diferents entre catalans i d'altra gent, fins i tot espanyola. I dic allò que veig de vista: hi han determinades cares que són catalanes, aragoneses, basques, andaluses, etc. Una part important dels aragonesos tenen pinta d'Escrivà de Balaguer. Els andalusos tenen determinades cares que no veuràs mai entre catalans no barrejats, per exemple les dones amb aquells pòmuls afilats, d'això no n'hi ha aquí. També el català barrejat mai té cara de Montilla, per dir-vos-en un exemple clar. O molts andalusos que tenen trets de moro. Els bascos igual: cara d'Otegi, d'Ibarretxe. Això també passa a la Rioja i per allà perquè tenen molta sang basca. Dels castellans i els gallecs ja no en puc opinar. Clar que ara per trobar catalans no barrejats ja costa, has d'anar als pobles per estar-ne ben segur, tot i que l'índex de matrimonis mixtes és del 15% del total, però és que ja portem cent anys així, i a part els integrats sense sang catalana.

Sobre la regió de Fúrcia, doncs és veritat que allò van ser catalans, però entre no recordo quina epidèmia de pesta terrible i que per desgràcia s'han perdut, doncs mira, és irrecuperable allò. I sobre els andalusos i d'altres, llegiu això, no us ne dic l'autor:


f_20070520pujm_cc0d0c7.jpg


Aquí lo problema és que els fems que governen espanya ens fan degenerar per puta enveja: no podem dissenyar els nostres currículums escolars ni els mètodes pedagògics. Resultat? Ens han imposat la seva merda de sistema basat en la ganduleria i la indisciplina, i això ens fa decaure. A part per exemple no podem fer una assignatura de Catalanitat, on es formo al nen en la seva cultura i en l'ideal que més o menys, tots volem per Catalunya: Excel·lència. Tampoc podem regular la televisió i ens hem d'empassar tota la putíssima merda que ens enverina cada dia lentament. Perquè la censura és més que justificable quan es censura Merda.

A part de tot això tenim uns quants guettos seus que estan tancats, per exemple la puta Badia del Vallès: lo puto Mal. I no podem fer lleis que castigon la burla de la catalanitat, com qualsevol nació sana faria al món. Els de Reus que van cremar set Senyeres no estan picant pedra ara mateix ni netejant boscos sense guants. Ni tant sols els hi han fotut un bon tou com a Filipines, on existeix lo càstig de les bastonades al cul. Suma-li un partit dirigit per traïdors (ERC) que han posat als enemics de Catalunya, als que volen castefitzar-la, al poder, i ja ho tenim tot ben a punt per coure-ho. Que no és absurd haver de demanar, i ara ja m'estic desviant, permís a mandril per agafar aigua de l'Ebre català o del Segre? I que consto que l'Aiguabarreig és un bocinet de no res si ho diuen per Aragó. Aquestes coses es fan amb pactes entre iguals, és a dir, si Aragó hi pot sortir perjudicat, s'hi pacta i ja està. Però tens als subnormals d'un cantó (mandril) i als de l'altre (Montilla) fent-se festes.

Tornem al tema inicial. Sobre trets racials, doncs m'agradaria que es conservesson els trets catalans, que estan prou bé, i prou que són els nostres, però en un tema petit com aquest cal ser pragmàtic: no es pot expulsar tres milions d'immigrants espanyols, encara que fossom independents. I tot i que seria possible, tampoc podem ara expulsar al milió i més d'altres immigrants. Tot això descomptant als integrats etc.

En últim terme és un estat amb plenes competències per dirigir l'assimilació de la immigració lo que necessitem. Plenes competències per regular tots els canals pels quals la gent rep lo món: escola, televisió, ràdio, internet. Primer per conservar les formes de la vida catalana enfront dels seus tres primers perills: castellanització, americanització, multiculturalització. Segon, per evitar que els antivalors que ara campen lliurement pugon fer-nos degenerar.

Tot això un dictador il·lustrat ho podria fer en un 90%. Al sistema actual una Convergència amb majoria absoluta ho pot fer en un 20%, una ERC neta de Judes també pot fer-hi servei, a vere si el Carretero surt. Però en últim terme, tot i que aquests dos partits n'estan plens, els autèntics Portadors de la Nació som cadascun de natres. I el millor servei és estendre la nostra Idea amb la paraula i amb deu fills.
 
Acabo d'escoltar a Joan Ridao d'ERC en el seu discurs al congrès dels diputats dir que no són de víctima, que això no forma part de la seva tradició, i també de presumir com propis els èxits del turisme en les Balears.
 
Sens dubte, Heribert Barrera va ser un dels pocs grans politics que va tenir ERC. Aquesta es una petita entrevista que li van fer:

Me parece que el portero de su finca es inmigrante...
Sí, es cubano. Lleva poco tiempo aquí.

¿En qué lengua hablan?
En castellano. Yo ahora empiezo a decirle cosas en catalán. Confío en que dentro de un año entienda ya el catalán del todo.

Y si no, ¿qué?
Ésa es la amenaza de la inmigración para el futuro del catalán: hoy se usan catalán y castellano casi por igual, pero si sigue este flujo inmigratorio..., el catalán desaparecerá.

¿Seguro? Ha resistido bien hasta hoy.
Es una simple cuestión numérica: la mayoría de los inmigrantes adopta el castellano, y como cada vez llegan más... Si Cataluña tuviese Estado, tendrían que hablar catalán, pero como no es así... ¡Cataluña desaparecerá!

Quizá el catalán, pero no Cataluña.
Si desaparece el catalán, desaparece la identidad catalana: desaparece Cataluña.

Una Cataluña: la que a usted le gusta.
Sí: un país con sus propios rasgos y su lengua diferenciada. La Cataluña que más me gusta es la de antes de la guerra.

Ya: antes de que llegaran inmigrantes.
Aragoneses y murcianos no eran ningún problema: nos eran muy cercanos. Los andaluces... ya no era lo mismo. Pero pudimos asimilarlos. Pese a eso, Cataluña ha cambiado... Pero, bueno, ya me está bien como está.

¿Sin más cambios? ¿Y por qué no?
Si los ecologistas defienden a una ranita mallorquina, ¿por qué no voy yo a luchar por defender esta lengua, esta identidad?

Quizá porque más valiosas que las identidades patrias son las personas.
Son compatibles. ¡Y no es un derecho humano instalarse por voluntad propia en cualquier sitio! Eso hay que regularlo: se hace en todos los países. Yo le preguntaría esto a la gente en un referéndum: "Cualquiera que llegue aquí, ¿tiene derecho a quedarse?".

Y usted votaría no, claro.
Yo ¡y la mayoría de la gente! Si ganase el sí, ¡me callaría y me aguantaría!

¿Se iría de Cataluña?
A mi edad... Me quedaría, pero sabiendo que, en unos decenios, Cataluña sería ya otro país. Y aunque yo no lo veré, eso me apena.

¿Le deprimiría ver mezquitas?
No por la religión, que yo soy agnóstico, sino porque significaría un cambio cultural y social de mi país, y yo no deseo eso.

Se podría ser musulmán y catalán, ¿no?
Cierto: los bosnios, antes que musulmanes o cristianos, eran todos bosnios. Pero no creo que aquí pasara algo así. Mejor iglesias que mezquitas, puesto que tenemos la cosa así. Es mejor un reparto geográfico de las doctrinas: allí, mezquitas; aquí, iglesias. ¿Para qué mezclarlo todo? ¡Cada cosa en su sitio!

¿Y por qué no mezclar? La variedad, la mezcla, el contraste... ¿No es estimulante?
¿Sí? Yo no le veo las ventajas a eso. Nadie me ha convencido de que sea mejor una Rambla con gente de muchas razas que únicamente con gente de raza blanca mediterránea, ni al revés tampoco.

Como mínimo, con variedad es más entretenido, me parece.
Eso será así para usted. Esto es sólo cuestión de gustos, pues. A mí no me gusta.

En suma: está en contra del plurilingüismo y de la multiculturalidad.
Sí. En un plurilingüismo, al final, pierde la lengua más débil: el catalán. ¿Y por qué ha de ser bueno que se bailen sevillanas en Cataluña si con eso se pierde alguna tradición propia? Las sevillanas, en Sevilla.

Para acostumbrarse a las diferencias...
Mire, si en una colectividad se rebasa un cierto porcentaje de recién llegados, surgen conflictos: Ca n'Anglada, El Ejido... Lo sensato es desplazar a algunos, distribuirlos bien...: evitar concentraciones conflictivas.

¿No preferiría expulsarlos a todos?
A los que llegan aquí sin papeles, sí. Y a los extranjeros que estén delinquiendo. Por eso me parece bien la ley de Extranjería.

La izquierda dice que no, que está mal.
Porque suena mal decir lo que yo digo, pero España es hoy el país más fácil para conseguir papeles, ¡y por eso las mafias traen aquí a tantos y tantos inmigrantes!

¿Demasiados, que diría el racista Haider?
Cuando Haider dice que en Austria hay demasiados extranjeros, no es racista. Sólo da una opinión: dice que le gusta más la Austria tradicional. No dice que nadie sea superior, ni discrimina, que eso sí sería racismo.

A este paso, acabará usted justificándome la pena de muerte...
Pues no estoy seguro de que la abolición de la pena de muerte deba ser algo definitivo. Yo voté contra la pena de muerte cuando era diputado..., pero no sé si hoy lo haría.

No me diga eso...
Oiga, llega un momento en que te dices, a ver..., si alguien premeditadamente coge un arma y entra en casa de dos viejecitos para matarlos y robarles... ¡pues puede que merezca la pena de muerte! Hablo de asesinos.

¿Como los asesinos de ETA?
Me merece más respeto el asesino de ETA que el que ha ido a matar a los viejos.

Pero, oiga ¡¿por qué?!
Porque, equivocado o no, el de ETA mata por ideales. El otro, sólo por dinero. Si hubiera pena de muerte para asesinos, debería ser para todos ellos, no sólo para los de ETA.

Acabo: ¿qué sentiría usted si un día hubiese un president de la Generalitat magrebí?
Si es de origen magrebí pero habla catalán, es que hemos vencido. Si no es magrebí y habla en castellano, hemos perdido.

Si el día de su muerte ve una Cataluña mestiza y que habla castellano, ¿qué pensará?
"Pusiste tu grano de arena para evitar esto..., pero no has podido: has fracasado."
 
Home, la veritat és que físicament els catalans soles tenir el cabell fosc, no sé si serà pel substrat iber o per la inmigració grega i fenicia. :lol:

És veritat que quan hi ha molta gent de cultura forània tendeixen a ghettitzar-se. La gent d'orígen "occidental" sigui de dins o fora de cat em après o entenen el català i respectem els costums d'aquí, però, tot i que els fills dels inmis aprenen perfectament el català, les cultures que tenen o bé els obliguen (en el cas de l'islam) o bé per marcar les diferències d'orígen o cultura (tipus gitans) els fa mantenir molt les distàncies.
 
¿de donde coño os habéis sacado esos mapas de vascongadas y Cataluña?

Alguna vez han sido una nación? o algún reino??

que historia os enseñan vuestros políticos?

Cataluña históricamente ha pertenecido al reino de aragon, cataluña era un condado.

Vascongadas históricamente ha pertenecido a dos reinos. Reino de navarra y reino de castilla. Por ejemplo, bilbao se fundo por un castellano.

(Voy a tocar un poco los guebos)
Los euskeras, que no vascos o de vascongandas, han estado por muchas zonas, hasta en Zaragoza, eran pueblos nómadas que vivían tipo los gitanos, vivian entre los reinos de la península y sur de francia, pero eso no significa que por historia les perteneciese esas tierras.

Los romanos dejaron muchos restos, que han dejado los euskeras? eran nómadas entre reinos.


Me da cosa discutir de esto porque aparte del tema, los comentarios que hay en ese hilo son penosos, de niñatos que no tienen ni idea ni de escribir.

(pero entro al trapo jejeje)
Si la tierra no perteneciese a nadie no tendría sentido la independencia para tener otro gobierno.

Si esos participantes quieren tener un gobierno propio, que se vayan a una isla perdida. Los gobiernos(reinos) que ha habido aquí, por historia no han sido euskera ni catalán. Eso no quita que no tengan derecho a sus propios fueros como otras comunidades autónomas. Pero que no te confunda que tener un idioma es tener una nación e imponersela al resto de la gente que vive en esas tierras y al resto del pueblo soberano español al cual pertenece el territorio nacional desde hace cinco siglos.

Esto es una realidad que se fundamenta en el derecho (consta escrito y asi lo reconocen el resto de los países). ¿En que derecho te fundamentas?


No, si ahora va a resultar que España no va a existir, que es todo una patraña. Venga va, Trivial de historia, España es una de las naciones mas antiguas de Europa (por encima de Alemania e Italia)

Segundo, me hace gracia eso de la imposición, pasos:
aquí nadie os impone nada, sois españoles os guste o no y os sintáis o no,tanto que habláis de derechos históricos, pues derecho histórico es que Cataluña y los países vascos pertenecen a España desde hace ya unos cuantos años y mucho antes de eso ya pertenecían a una provincia romana llamada HISPANIA (bueno, euskadi no tanto, pero culturalmente lo ha pagado, pero eso lo comento adelante) (y eso si que es mucho anterior a los nacionalismos).

Segundo, es cachondo escuchar lo de que España tomó Cataluña y Euskadi a la fuerza, sin embargo luego los Vascos quieres obligar a Navarra anexionarse a EuskalHerria, cuando Navarra es históricamente mucho mas importante que euskadi y pasa de las gilipolleces estas. (Amos y ahora me negáis que el reino de Navarra es menos importante que las vascongadas ^_^)

Y tercero y mas cachondo, los típicos comentarios del nacionalismo:

"España es retrograda, fascista, capitalista, etc etc"

-Cataluña, un nacionalismo basado en la burguesía mas capitalista de este país

-Euskadi: Un nacionalismo basado en el Carlismo y en los fueros (este es todavía mas cachondo) y que asu vez defienden el catolicismo, las costumbres tradicionalistas y un idioma que apenas tiene peso literario (porque le moleste a quien le moleste el Euskera es un idioma estancado que siempre se ha hablado entre pueblos y ha sido relegado por ser un idioma pueblerino, concretamente por su aislamiento)

Y bueno, quizás me ha salido un post algo violento porque estoy cabreado pero estoy cansado de que me llamen faxa por defender mi nación y a la gente que defiende la que considera suya resulta que es muy progre.
Ademas me recuerda a un comentario de una amiga mía francesa que decia: "yo estoy asombrada, España es el único lugar donde se considera el nacionalismo como un movimiento de izquierdas"

Porque si alguien le da por mirarse un par de libros, el nacionalismo surgió de la mano de los románticos del siglo XIX que evocaban los tiempos pasados y el resurgir de los países, y bueno no hay que decir mucho de que los románticos eran un poquito de derechas.

Pero bueno, quien se deje engañar por los cuatro politicuchos que dicen que los nacionalismos son progresistas, pues que se dejen, yo desde luego no.

Y ya veo esa mentalidad tan punki que tenéis alguno de no a las fronteras, pero justamente lo que queréis son "no fronteras españolas" y si fronteras vascas, catalanas, corsas o lo que piense cada uno. aclaraos, porque si decís eso no lo digáis con "peros" porque eso tira cualquier fundamento que tengáis.


ademas...

Alguien me podría explicar qué narices haría Cataluña sin España, la economía, el paro, las subvenciones europeas, qué moneda iba a tener, porque el euro es de la UE, qué empresas iban a invertir en un país que ni pertenece a Europa? y sus equipos de futbol o deportes? cuanta hipocresía, encima, pedirán los nacionalistas separarse de ESPAÑA y luego que os metamos en la UE, y que os hagamos algún favor más?


malditos hijos de papá que no han trabajado en su puta vida y se paran a pensar en estatutos, en nacionalidades absurdas y en complejos de inferioridad por no reconocer una realidad, ESPAÑA llega desde finisterre hasta Barcelona, desde Bilbao hasta melilla pasando por Valladolid y así es, ha sido y será, antes que Cataluña se independice se monta un 36 pero con mucho peor arreglo, y luego dirán que si la derecha o si la izquierda, pero el que quiera llevarse un trozo de España antes pasa por encima de 39 millones de españoles, que nadie lo olvide, todo estado tiene derecho a defenderse ante cualquier tipo de imposición sectaria que unos nacionalistas mal llamados quieran imponer al resto, esto es democracia y bajo la constitución del 78 Cataluña es España.



realmente vivimos en un mundo de países por historia, y al que tendemos es a eliminar fronteras, esto sera un proceso lento y ese es el futuro.
 
invicta rebuznó:
...

(Voy a tocar un poco los guebos)

...
Mal lugar para hacerlo.

Este hilo no es para esto que usted ha escrito, para ello está el foro repletito de hilos de odio interregional ibérico, en los que puede usted explayarse tranquilamente.

Se lo dejo aquí puesto, por si a alguien le interesa, pero lanzo un aviso a todos los que se atrevan a postear en este hilo: NO, repito NO, sigan ni contesten ese post.
 
MarXito rebuznó:
Mal lugar para hacerlo.

Este hilo no es para esto que usted ha escrito, para ello está el foro repletito de hilos de odio interregional ibérico, en los que puede usted explayarse tranquilamente.

Se lo dejo aquí puesto, por si a alguien le interesa, pero lanzo un aviso a todos los que se atrevan a postear en este hilo: NO, repito NO, sigan ni contesten ese post.


si le parece bien, abro un hilo sobre el tema :D
 
invicta rebuznó:
si le parece bien, abro un hilo sobre el tema :D
Así, a bote pronto:

Nacionalismos y otras formas de manipular al pueblo

Cataluñistán es un pais entre Expaña y Gabacholandia

Gora Euskadi y olé tacatá

CataluÑistán - Independencia - Odio Catalufeñoespañolpanderettil

Todos en las primeras páginas del foro.

No, gracias, no quiero más hilos. Aproveche los que ya hay.

Fin del tema. Si necesita algo más, o tiene alguna otra duda, envíeme un MP. Estoy a su entera disposición.

Dejemos que el hilo sirva para lo que ha sido creado.
 
Becerro de oro rebuznó:
Catullus tu no eres de los vaqueiros de alzada? Como es que escribes en catalino? Internostrum? :lol:
Para caerle bien a la burguesia catalana.Tipico.

De veritat, jo no se com els catalans esteu contra l'hispanisme.L'altre dia vaig veure en la catalana al hispanista Preston parlant catala muahaha y tots els que estudien filologia española tambe estudien catala.
 
Jo és que sento amor per totes les llengües romàniques, per ço les aprenc, hamics.
 
Arriba Pie